8 MM cu...
Oana Voichici

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

De ziua Culturii, profesorii dâmbovițeni de română lansează o nouă ediție a Revistei ,,E-româna”! Ziua Culturii, marcată și la Moreni prin ateliere de lucru, concursuri și expoziții!
13.01.2017, 9:35 am

După două zile de întrerupere a cursurilor și în județul Dâmbovița, autoritățile, precum și elevii și profesorii se pregătesc să marcheze Ziua Culturii.

La Târgoviște, evenimentul va fi marcat luni la Școala Nr. 13, prilej cu care va fi lansată și o nouă ediție a revistei profesorilor de limba română. Publicația se intitulează E-româna, după cum ne-a declarat Inspectorul de Limba și Literatura Română din cadrul Inspectoratului Școlar Dâmbovița, profesor Tatiana Ghiță.

Revista cuprinde diverse articole despre activitatea profesorilor dâmbovițeni de limba și literatura română, dar și cu privire la activități de caritate, organizate de Clubul Internațional Kiwanis pentru copiii cu probleme materiale din județul Dâmbovița.

La Moreni, evenimentul este organizat de Primăria municipiului dâmbovițean care anunță pentru luni, un singur cod, cel de...cultură!

,,În această perioadă, avem o serie importantă de coduri (roşu, portocaliu, galben), dar luni, 16 ianuarie, vom avea la Moreni un singur cod: de CULTURĂ! Elevi şi cadre didactice de la toate instituţiile de învăţământ din localitate vor fi implicaţi în aceste activităţi. Şi un plus, ca surpriză, Clubul Victorioşilor din Târgovişte, coordonat de neobositul Victor Mihalache. O zi complexă cu aproximativ 140 de participanţi”, anunță Primăria Moreni.

Iată care este și agenda evenimentului de la Moreni, pentru luni, 16 ianuarie. Pentru că Ziua Culturii, sărbătorită pe 15 ianuarie, de Ziua lui Eminescu era duminică, organizatorii au ales ziua de luni pentru desfășurarea evenimentelor la care a fost invitat un public numeros.

09.00 ,,Eminescu în viziunea copiilor” - activitate interactivă şi atelier de lucru la Biblioteca Municipală (participă elevi de la Şcoala gimnazială nr. 4)

10.00 ,,Floare albastră” - moment muzical poetic la Biblioteca Municipală (participă elevi de la Şcoala gimnazială nr. 1 şi Clubul Victorioşilor din Târgovişte) 11.30 ,,Mihai Eminescu în colecțiile bibliotecii” - expoziție de carte la Biblioteca Municipală

12.00 Creatorii culturali şi operele lor – prezentare, lecturi publice la Biblioteca Municipală (participă elevi de la Şcoala gimnazială nr. 3)

14.00 Ziua Culturii Naționale la Moreni – concurs de cultură locală și cultură națională la Clubul Flacăra (participă echipaje de la toate instituţiile de învăţământ) 15.00 ,,Moreni în imagini” – expoziție de fotografie la Clubul Flacăra (realizată de elevi de la Colegiul Naţional ,,I. L. Caragiale”).

Reamintim că, potrivit Legii nr. 238 din 7 decembrie 2010,  ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naționale, reprezintă data nașterii poetului național al românilor, prozatorul, dramaturgul, ziaristul și gânditorul, Mihai Eminescu (1850-1889).

Ziua Culturii Naționale reprezintă  nu numai o zi în care celebrăm ''Luceafărul'' poeziei românești, dar și o zi de reflecție asupra culturii române, în general.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE