Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Concert ,,Dor de Eminescu”, de Ziua Culturii la Pucioasa
13.01.2017, 10:04 am

Ziua Culturii Naționale va fi marcată luni prin acțiuni deosebite și în stațiunea dâmbovițeană Pucioasa! Este vorba de un concert extraordinar dedicat lui Eminescu, dar și de dezvelirea unei statui dedicate uneia dintre prințesele Cantacuzino.

Primăria Pucioasa, Consiliul Local Pucioasa și Centrul Cultural European Pucioasa vă invită să participați la evenimentele dedicate Zilei Culturii Naționale!

Din programul activităților organizate de Primăria Pucioasa, menționăm:

- ora 14.00 – Școala nr. 4 ”Elena Donici Cantacuzino” din Pucioasa – Dezvelirea bustului Elena Donici Cantacuzino la unitatea de învățământ care poartă numele prințesei. Lucrarea aparține sculptorului Dimitriu Giulian și este donată Primăriei Orașului Pucioasa de ing. Marius Iacob din Pucioasa.

Să menționăm că Elena sau Ileana s-a născut la Bucureşti în 21.09.1900 şi a murit la Pucioasa în 14.08.1983. A fost căsătorită cu Donici Constantin în 1924. În perioada cât a fost la Pucioasa a dat lecţii de franceză şi de engleză copiilor din localitate. După revolutie, cu numele ei a fost botezată o şcoală din Pucioasa: Şcoala nr. 4 "Elena Donici Cantacuzino". Cunoscută de prieteni sub porecla "Pomme", Elena a tinut un jurnal în toata perioada deportării, care a fost confiscat de Securitate şi se pare că este în arhivele CNSAS.

- ora 15.00 – Foaierul Primăriei Pucioasa – Vernisajul de artă plastică ”SIMEZE”

- ora 16.30 – Centrul Cultural Pucioasa – Vernisajul expoziției Grupului de Fotografie 2011

- ora 17.30 – Centrul Cultural Pucioasa – Concertul DOR DE EMINESCU al Corului Preludiu condus de Voicu Enăchescu.

 

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE