8 MM cu...
Oana Voichici

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Profesorii Liceului Petrol Moreni, solidari cu un un elev rămas fără casă
25.01.2017, 8:06 am

Gest de solidaritate al profesorilor de la Liceul Tehnologic ,,Petrol” din Moreni cu un elev al acestei instituții de învățământ, rămas fără locuință, după ce aceasta a fost mistuită de un incendiu.

Dascălii de la liceul dâmbovițean s-au mobilizat pentru a-l ajuta pe acest elev greu încercat de soartă. Elevului și familiei sale li s-a oferit chiar un acoperiș deasupra capului în căminul liceului și mai multe bunuri necesare unui minim trai decent.

,,Unii dintre profesorii Liceului Tehnologic Petrol Moreni s-au mobilizat în cadrul minivacanței pentru a fi alături de un elev al instituției noastre de învățământ, greu încercat în urma unui incendiu. Locuința familiei sale din comuna dâmbovițeană Iedera a fost cuprinsă de flăcări, săptămâna trecută, fiind distrusă în totalitate. Incendiul a pornit de la flacăra unui aragaz cu care se chinuiau să-și încălzească locuința, familia confruntându-se cu mari probleme materiale. Acum au rămas fără nimic. Prin urmare, am oferit gratuit, acestei familii greu încercate, o cameră la etajul unu în cadrul Căminului Liceului Petrol Moreni. Totodată, am reușit să colectăm suma de 800 de lei, dar și bunuri, între care un frigider, pentru a le oferi familiei. Am achiziționat și o plită electrică pentru ca familia să-și poată face mâncare. Le-am oferit obiecte destinate igienei personale și a locuinței, haine și lenjerii de pat. Acțiunile noastre de caritate vor continua pentru a fi alături de elevul instituției noastre de învățământ, greu încercat în urma incendiului care i-a distrus casa, în condițiile în care se afla și într-o situație dificilă din punct de vedere material. Ne propunem să simtă din plin solidaritatea profesorilor de la liceul nostru și, în special, să-și continue procesul educațional în ciuda acestor grele încercări ale destinului. Vrem să-l sprijinim pentru a-și continua studiile ca să aibă o șansă în viață.”, au declarat pentru RADIO MINISAT reprezentanții conducerii Liceului Tehnologic ,,Petrol” Moreni, director, Adriana Stroe, și director adjunct, Robert Harabagiu.

Menționăm că tatăl elevului se numește Ion Dincă și a rămas singur după ce i-a murit soția ca urmare a unui atac cerebral. Bărbatul crește acum singur patru copii. Doi dintre frați, gemeni cu vârsta de 15 ani au probleme grave de sănătate. Ana-Maria şi Cătălin sunt epileptici, iar băiatul are şi nanism. Tatăl copiilor este asistentul personal al fiului cel mic.

Persoanele care vor să ajute această familie greu încercată de soartă îl pot contacta pe tatăl copiilor, la numărul de telefon : 0720 361 898 (ION DINCĂ).

Situația dramatică a acestei familii este și în atenția Arhiepiscopiei Târgoviștei. Preoții Parohiei ,,Iedera- Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” s-au mobilizat, de asemenea, în vederea ajutorării acestui elev.

Cazul social este monitorizat și de Primăria Iedera – Serviciul de Asistență Socială și se intenționează când vremea o va permite chiar construirea unei noi locuințe cu fonduri de la bugetul local, informează administrația publică din localitate.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE