8 MM cu...
Oana Voichici

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Situația locurilor de depozitare a gunoiului, în atenția consilierilor locali din Moreni!
31.01.2017, 5:40 pm

Consilierii locali din Moreni s-au reunit în această seară în ședință ordinară, fiind ultima zi din această lună. Pe agenda zilei pe care au figurat nu mai puțin de 13 de proiecte de hotărâri s-a aflat și aprobarea cotizației către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Dâmbovița pentru anul în curs.

În atenția aleșilor locali a fost adus un proiect de hotărâre privind aprobarea cotizației U.A.T. Moreni datorată Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Dâmbovița. Aceasta are în vedere Reabilitarea colectării, transportului, depozitării și prelucrării deșeurilor solide în județul Dâmbovița pe anul 2017. După dezbateri îndelungi, proiectul realizat de municipalitate nu a trecut de votul aleșilor locali.

Mai mult, unii dintre aleșii locali au ținut să sublinieze faptul că locurile de depozitare a deșeurilor menajere, amplasate în zona blocurilor, sunt într-o stare avansată de degradare. Gardurile de împrejmuire sunt deteriorate, rupte sau nevopsite, în locurile de depozitare a gunoiului pătrund animale care împrăștie deșeurile ceea ce afectează atât aspectul igiena, cât și confortul urban al cetățenilor. Se încasează sume suficiente de la cetățeni din taxa de habitat. Societatea comercială care colectează taxa de habitat ar trebui să reabiliteze zonele destinate depozitării gunoiului, iar municipalitatea ar trebui să solicite asociației dâmbovițene măsuri suplimentare pentru ca locurile să fie mai îngrijite, după cum a precizat în cadrul ședinței de la Primăria Moreni, consilierul local, Nicolae Pahon.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE