Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Februarie cultural la Moreni
16.02.2017, 10:56 am

Ziua marelui sculptor Constantin Brâncuși, sărbătorită pe 19 februarie, va fi marcată mâine la Moreni printr-un concurs de cultură generală. Pentru că evenimentul are loc duminică, Primăria Moreni a programat manifestarea, în avans, respectiv, mâine.

De altfel, evenimentele culturale sunt în prim-plan, toată luna, în municipiul dâmbovițean pentru că Primăria Moreni a pregătit un februarie...cultural, informează purtătorul de cuvânt al instituției publice, Adrian Stângă.

Evenimentele pregătite în această lună de municipalitate se deschid cu ,,Ziua Brâncuși la Moreni”. Manifestarea a fost programată la Biblioteca Municipală Moreni între orele 10.00-14.30 și va cuprinde o expoziție de fotografie despre opera marelui artist, dar și un concurs pe aceeași temă. La competiția de cultură generală, sunt așteptate echipaje de la școlile și liceele din Moreni.

Evenimentele culturale de la Moreni continuă miercurea viitoare cu Ediția a-XV-a a Festivalului Concurs ,,Cântecele Cricovului”, coordonator – profesor de muzică, Dica Țuțea. Manifestarea va avea loc în Sala de Festivități a Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Moreni.

Oamenii de cultură din Moreni s-au gândit și la sărbătoarea iubirii la români astfel că de Dragobete se va organiza un Festival de Arte și Tradiții Populare, Ediția I. Evenimentul se numește Dragobete-Moronete fiind organizat la inițiativa profesorului de muzică de la Clubul Copiilor Moreni, Daniela Călineț.

La finele acestei luni și începutul lui Mărțișor, a fost programată o nouă ediție a unei expoziții de artă morenară. La evenimentul organizat tot de Primăria Moreni vor participa artiști din Moreni. Manifestarea dedicată frumosului va cuprinde vernisaje, întâlniri și dezbateri pe teme artistice.

Evenimente culturale nu vor avea loc numai în luna februarie la Moreni, ci și pe parcursul întregului an, promite Primăria Moreni. Potrivit agendei culturale aprobate recent de Consiliul Local Moreni au fost programate în acest an peste 40 de manifestări culturale, a mai precizat pentru RADIO MINISAT, purtătorul de cuvânt al Primăriei Moreni, Adrian Stângă.

 

 

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE