Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Exerciţiu de testare a creşterii capacităţii operaţionale la I.S.U. “Basarab I” Dâmboviţa
25.04.2017, 1:06 pm

În această dimineaţă, începând cu ora 06:40, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al Judeţului Dâmboviţa (sediu şi subuniţăţi de intervenţie) a fost efectuat un exerciţiu de testare a creşterii capacităţii operaţionale, în cadrul căruia tot personalul inspectoratului s-a prezentat la serviciu şi a executat diverse misiuni.

Exerciţiul a presupus crearea a 4 situaţii operative, după cum urmează:

Situaţia nr.1 - producerea unui accident rutier pe DN-72 (pe raza localităţii Dragodana), între 2 autoturisme, soldat cu 4 victime, din care 2 încarcerate. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de descarcerare şi un echipaj SMURD de la Detaşamentul de pompieri Găeşti (11 cadre).

Situaţia nr.2 - producerea unui accident feroviar pe DJ-720B (pe raza localităţii Gura Ocniţei), între un autoturism şi o locomotivă, soldat cu 3 victime încarcerate. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de descarcerare şi un echipaj SMURD de la Detaşamentul de pompieri Târgovişte (10 cadre).

Situaţia nr.3 - producerea unui accident feroviar pe DN-71 (pe raza localităţii Doiceşti), între un autoturism şi un tren, soldat cu 2 victime încarcerate. La faţa locului s-au deplasat 2 echipaje de descarcerare şi un echipaj SMURD de la Detaşamentul de pompieri Pucioasa (12 cadre).

Situaţia nr.4 - producerea unui accident feroviar pe DN-72 (pe raza localităţii I.L.Caragiale), între un autoturism şi o locomotivă, soldat cu 3 victime încarcerate. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de descarcerare şi un echipaj SMURD de la Detaşamentul de pompieri Moreni (9 cadre).

Astfel de exerciţii se desfăşoară periodic, atât la nivelul inspectoratului, cât şi la nivelul subunităţilor, urmărindu-se în principal următoarele aspecte:

- timpul de răspuns pentru creşterea capacităţii operaţionale;

- antrenarea forţelor de intervenţie în diverse situaţii de urgenţă create;

- timpul de răspuns a forţelor de intervenţie la situaţiile de urgenţă create;

- modul de coordonare şi cooperare a forţelor de intervenţie şi fluxul decizional;

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE