Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Simpozion Internaţional ,,Copii, salvaţi planeta albastră!”, la Moreni în perioada 26 – 29 aprilie!
27.04.2017, 3:28 pm

Protejarea mediului înconjurător și, mai ales, conștientizarea acestui aspect de către tânăra generație, sunt temele generoase ale unui concurs renumit desfășurat la Moreni.

Competiția națională, ajunsă la a-XIII-a ediție, a primit anul acesta finanțare de 6.000 de lei de la Ministerul Educației Naționale.

La festivităţile de deschidere, derulate ieri, la Clubul Flacăra Moreni, au participat Laurenţiu Neculăescu, secretar de stat în Ministerul Mediului, Claudia Gilia, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Constantin Tocan, viceprimarul municipiului Moreni, Mircea Nistor, director Agenţia de Protecţia Mediului Dâmboviţa, Cornelia Stan, director Palatul Copiilor Târgovişte, Elena Mosor, inspector de specialitate Inspectoratul Şcolar Judeţean, oficialităţi locale, judeţene, cadre didactice.

Concursul este coordonat de Rodica Sandu, profesor la Clubul Copiilor Moreni.

În acest an, participă cu lucrări peste 1000 de elevi şi profesori din 38 de judeţe din România şi din 10 ţări pe cele patru secţiuni: abilităţi practice (desene/picturi, colaje, fotografii, afişe, obiecte din materiale reciclabile), creaţii literare şi multimedia, proiecte de mediu/referate elevi, simpozion cadre didactice.

Festivitatea de deschidere s-a încheiat cu un recital susţinut de elevii de la grupul Art Canto Morena, coordonaţi de Daniela Călineţ, profesor la Clubul Copiilor Moreni.

Concursul continuă astăzi cu ateliere de creație la care participă direct aproximativ 70 de elevi și profesori din țară și de peste hotare. Elevii participă la ateliere de creație pe teme de mediu, iar profesorii la un simpozion pe teme de mediu.

În program au fost incluse o drumeție în zona Moreni, dar și o paradă a costumelor ecologice.

Tot astăzi a fost programată și festivitatea de premiere.

Primăria Moreni a alocat fonduri în valoare de 2.400 de lei pentru desfășurarea evenimentului internațional, găzduit de municipiul dâmbovițean.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE