Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Campanie a ITM Dâmbovița pentru depistarea muncii nedeclarate
11.05.2017, 12:59 pm

Pentru a diminua efectele pe care le produce practicarea muncii nedeclarate, Inspecția Muncii inițiază, cu regularitate, Campanii de control sub genericul ”O zi pe săptămână” prin care sunt stabilite acțiuni de verificare în domeniile de activitate cu o mare incidență în folosirea forței de muncă fără forme legale.

În luna aprilie 2017, la nivelul județului nostru, I.T.M. Dâmbovița a întreprins 36 de controale la angajatori din domeniul fabricării produselor de brutărie și a produselor făinoase. Nu au fost identificate persoane muncind fără forme legale dar au fost constatate alte deficiențe pentru care s-au dispus următoarele măsuri: evidența corectă a timpului de lucru pentru fiecare salariat, acordarea sporului de repaus săptămânal, întocmirea contractelor individuale de muncă cu fracțiune de normă cu respectarea prevederilor Codului Muncii, respectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal).

Campania se va desfășura și în perioadele următoare, cuprinzând o arie cât mai largă a domeniilor de activitate, astfel de acțiuni având și caracter de prevenire și combatere a muncii nedeclarate.

 

 

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE