Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Marcaje refăcute de voluntari în zona Padina
18.10.2017, 11:21 am

Asociaţia Chindia Jurasic Park în parteneriat cu Organizaţia Naţională "Cercetaşii României" - Centrul Local "Naparis" şi Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, cu finanţare din partea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dâmbovița, a organizat şi susţinut, în perioada 13-15 octombrie 2017, o tabără educativă de voluntariat şi educaţie nonformală sub formă de concurs, în Munţii Bucegi - zona Padina.

 ,,Timp de 3 zile, cei 28 de tineri, cu vârste între 14 și 35 de ani, proveniţi de la mai multe școli şi organizaţii din județul Dâmbovița, au avut ocazia să facă faţă la o mulţime de provocări. 
Ziua a doua a început cu o drumeţie şi cu interesante tururi de orizont făcute din bazinetul Padina spre maiestuoasele culmi ale Obârșiei, ale Doamnelor sau Găvanelor”, a precizat președintele Asociației Chindia Jurasic Park, Nicolae Posta.

Programul tinerilor a continuat cu parcurgerea traseului Salvamont Peștera – Cascada Obârșiei – Şaua Văii Cerbului concomitent cu refacerea marcajului „bandă albastră”, mai puțin vizibil pe stânci, copaci sau alte repere naturale.

 ,,Am fost cu un grup de 30 de tineri, de la licee sau diverse organizații din județul Dâmbovița. Am fost spre Vârful Omu pentru a reface ceva marcaje. Cu aceiași tineri am facut și ecologizare, și cățărare pe stâncă, și rapel, și drumeție, adica multe lucruri utile si interesante, în cadrul unui proiect finanțat de Directia Județeană pentru Sport si Tineret Dâmbovița.

 Continuăm să educăm noua generație, credem în această forma de educație nonformală, bazată și pe voluntariatul lor, al unor tineri (din păcate, nu al majorității tinerilor), educație făcuta în mijlocul naturii, la munte”, a mai declarat președintele Asociației Chindia Jurasic Park, Nicolae Posta.

La întoarcere, etapa de prezentare a frumuseților Bucegiului a continuat cu vizitarea Peșterii Ialomiței, un obiectiv turistic inedit, amenajat anii trecuți la standarde europene și cu un scurt, dar interesant urcuș spre Cascada Burlacului de pe valea Horoabei, cu coborâre pe lângă clasicele trasee de alpinism din Turnul Seciului și Turnuleț.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE