Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

A sosit vaccinul antigripal, în Dâmbovița!
08.12.2017, 5:21 pm

Peste 49.000 de doze de vaccin antigripal au sosit, astăzi, în județul Dâmbovița, iar Direcţia de Sănătate Publică a și început distribuirea în teritoriu a acestora. Campania de imunizare antigripală se derulează prin intermediul cabinetelor de medicină de familie.

Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, în special cu afecţiuni respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, gravidele si personalul medical.

Din ultimele raportări efectuate în cadrul sistemului de supraveghere a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului Dâmboviţa, nu au fost diagnosticate cazuri de gripă, iar numarul infecţiilor respiratorii este mai mic decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2016, se arată într-un comunicat al DSP Dâmbovița, remis, astăzi, la redacție.

“Reamintim populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandăm tuturor persoanelor care intră în categoria cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit”, mai precizează sursa citată.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE