Non Stop Music

Emisiune
› STIRILE RADIO MINISAT

Amenzi de până la 1.000 de lei sau muncă în folosul comunității pentru părinții elevilor care chiulesc
18.01.2018, 8:16 pm

Reînceperea cursurilor pentru elevi a venit la pachet și cu un nou regulament școlar, realizat de Ministrul Educației, Liviu Pop.

Regulamentul cuprinde și...numeroase sancțiuni. Acestea vor fi aplicate, în funcție de situație, profesorilor, elevilor și chiar...părinților. Astfel, aceștia ar putea primi amenzi între 100-1.000 de lei sau ar putea fi obligați să presteze muncă în folosul comunității, în cazul în care, copiii lor au multe absențe nemotivate, după cum a declarat pentru RADIO MINISAT, inspectorul general adjunct al IȘJ Dâmbovița, Gabriela Istrate.

Măsura a fost luată pentru prevenirea abandonului școlar în învățământul preuniversitar obligatoriu, totodată, gratuit în România. Situația se înregistrează și în județul Dâmbovița, iar astfel de sancțiuni ar putea preveni abandonul școlar, a mai precizat inspectorul general adjunct.

În plus, potrivit noului regulament școlar, părinții vor fi obligați să-și însoțească, la venire sau la plecarea de la școală, copiii. Măsura a fost luată pentru prevenirea infracțiunilor cu victime, copii.
 
Aceasta are obligativitate pentru părinții preșcolarilor și a elevilor din învățământul primar.

Menționăm că, în Germania, spre exemplu, există obligativitatea însoțirii copiilor de către părinți, la școală, până la clasa a-VIII-a. Și statul se preocupă de deplasarea acestora la școală, care se efectuează către instituțiile de învățământ cu microbuze școlare, atât în zonele rurale, cât și în marile orașe.

În România, nu există microbuze școlare pentru transportul elevilor în zonele urbane.

› Ştiri recente:
› EVENIMENTE RECOMANDATE